Förskolan Vetenskaparna AB

Om oss

På Vetenskaparnas förskola!

soap-bubble-439103_480.jpg Vi är en förskola mitt i Söders hjärta. På en lugn tvärgatan från Götgatan mitt i Stockholms kulturcentrum finns vi. Här arbetar vi utifrån förskolans läroplan rev.-18 och förbereder barnen för förskoleklassen på ett lekfullt sätt.
Vi erbjuder barnen kunskap,material och upplevelser som en viktig grund för ett lärande för livet. Barnen forskar, utforskar och skapar om dagarna och har dagligen utomhusaktiviteter i närliggande parker, grönområden eller via längre utflykter.
De äldre barnens grupp har långutflykter minst en gång i veckan då vi lämnar Söder för utflykter till tex Mulle Meck-parken i Solna, Bandhagens 4H-gård, Skansen, Kungsträdgården, muséer eller andra parker/utflyktsmål dit vi tar oss med T-bana, buss eller båt.

Vi dokumenterar vad vi gör och hur vi arbetar kring vårt nationella uppdrag ur Läroplanen via pedagogernas egna underlag, barnens personliga och digitala lärprocesspärmar, på våra väggar och via Vetenskaparnas förskoleapp (endast tillgängligt för vårdnadshavare på förskolan.)
I den digitala lärprocesspärmen dokumenterar vi vad, och hur ert barn lär sig via olika aktiviteter och situationer på förskolan.
Ni kan därmed följa oss dagligen i allt roligt och lärande vi gör på förskolan., på våra väggar och dagligen via vårt Instagram (endast tillgängligt för föräldrar på förskolan, och som godkänt detta via våra GDPR-underlag.)
I lärprocesspärmen dokumenterar vi vad, och hur ert barn lär sig via olika aktiviteter och situationer på förskolan.

Förskolan serverar frukost, har daglig fruktstund, lunch, mellanmål och ett senare mellanmål i slutet av dagen.
För att ge barnen en så bra start som möjligt i livet med god, varierande och hälsosam mat har vi med omsorg valt den cateringfirma som tillgodoser barnens behov bäst. De serverar varierande mat med ett flertal salladsalternativ till, där grönsakerna i största möjliga mån är ekologiskt odlade. Det finns möjlighet att välja vegetariska alternativ, och 2 gånger i veckan serveras enbart vegetarisk lunch då vi värnar om djuren, klimatet, kroppen och knoppen.
Vid matsituationerna strävar vi efter harmoni och lugn, där pedagogerna har samtal med barnen. Vi utvecklar vårt språk och ser måltiden som en viktig del av den pedagogiska verksamheten.
Till mellanmål serveras det smörgåsar med pålägg, yoghurt och flingor, smoothies, varma scones eller gröt med frukt.
På förmiddagarna serveras frukt under frukstunden.

Vi strävar efter en trygghet och tydlighet för dig och ditt barn under förskolevistelsen och värdesätter en nära relation till barnet och hemmet under er tid hos oss.

Välkomna till vår verksamhet!

Förskolan VETENSKAPARNA - Högbergsgatan 48 - 118 26 Stockholm