Förskolan Vetenskaparna AB

På Vetenskaparnas förskola!

hostfiske.jpg Vi är en förskola mitt i Söders hjärta. På en lugn tvärgatan från Götgatan mitt i Stockholms kulturcentrum finns vi. Här arbetar vi utifrån förskolans läroplan -98/16 och förbereder barnen för skolan på ett lekfullt sätt.
Vi erbjuder våra kompetenta barn material som de inspireras av och som leder till lärande och utveckling för livet. Barnen forskar, utforskar och skapar om dagarna! Vi utforskar våra närområden utomhus, Varje dag.
På vår förskola finns en varm miljö och härligt klimat där du och ditt barn varje dag kan känna er välkomna.

Hos oss reflekterar barnen ofta vilket vi dokumenterar både i deras personliga lärprocesspärmar, visas upp på våra väggar och läggs upp på vårt intranät.
I lärprocesspärmen dokumenterar vi vad och hur ert barn lär sig kopplat till Läroplanen. Den tillhör barnet och följer med under hela vistelsen på förskolan.
Ni är närsomhelst välkomna att tillsammans med ert barn titta i pärmen.

På vår förskola serveras god, hälsosam, varierande och hemlagad mat från vår cateringfirma Bamse. Det finns möjlighet att välja vegetariska alternativ.
Vid matsituationerna strävar vi efter harmoni och lugn, där pedagogerna har härliga och varma samtal med barnen.
Till mellanmål serveras det smörgåsar med pålägg, yoghurt och flingor eller gröt med frukt och bär.
På förmiddagarna serveras frukt.

Vi strävar efter en trygghet och tydlighet för dig och ditt barn under förskolevistelsen och har en nära relation till föräldrar och hemmet, bland annat via vårt föräldarråd som har regelbundna möten med oss på förskolan.

Välkomna till vår verksamhet!

Förskolan VETENSKAPARNA - Högbergsgatan 48 - 118 26 Stockholm

Senast uppdaterad 161204